IMTFC - posvećen najvećoj balkanskoj zvijezdi.
In Memoriam Toše Fan Club
.
Ljudi dragi, pomozimo svim unesrećenim u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji.

Donirajte potrebitu materijalnu pomoć, za ljude pogođene poplavama, (voda, konzervirana i druga nekvarljiva hrana, higijenski artikli, vreće za spavanje, jakne, čizme, svijeće i baterije), te novčana sredstva za potrebne lijekove. Javite se u najbliže centre Biskupijskih Caritasa, Crveni križ / krst / Merhamete...


Blog
subota, travanj 19, 2014
Pjevačevi fanovi negoduju zbog rada Sretka Jovanovskog jer kip koji je napravio uopće ne liči na balkansku zvijezdu.
Skulptura preminulog makedonskog pjevača Toše Proeskog koja se nalazi u Skoplju pobrala je mnogo negativnih kometara. Ona, otkako je postavljena 2012. godine, ne prestaje da izaziva revolt pjevačevih fanova.

U poslednje vrijeme su još više digli glas protiv autora skulpture, umjetnika Sretka Jovanovskog, jer smatraju da kip koji je on napravio nimalo ne liči na pop zvijezdu koja je stradala u saobraćajnoj nesreći 2007. godine u Hrvatskoj.

> > > Autor nije iznenađen

- Ne sramotite Tošin lik i djelo - samo je jedan od brojnih komentara na forumima. Negativne reakcije ne iznenađuju Jovanovskog, jer je čim se prihvatio tog posla znao da će mnogo obožavatelja vrlo emotivno reagirati.

- Nisu me iznenadile kritike. Znam da se Toše stalno smijao i da je uvijek bio pozitivan, ali sam htjeo da napravim ozbiljnu skulpturu. Nisam želio razigrani kip jer bi izgledao čudno - kaže Sretko.

Spomenik je postavljen na Mostu umjetnika u centru glavnog grada Makedonije. Kip je rađen na osnovu nekoliko pjevačevih fotografija, koje je autor tjednima proučavao. On je jedini makedonski umjetnik koji se prijavio na natječaj za izradu Tošinog kipa.

> > > Đavolji posao

- Niko od kolega nije se usudio. Rekli su mi da sam se prihvatio đavoljeg posla jer, kako god da ga napravim, bit će onih kojima se neće svidjeti - zaključuje Jovanovski.

NI NOLE NI KOBEJN NE LIČE NA SEBE

Slučaj makedonskog umjetnika nije usamljen. Prije nekoliko godina s lošim komentarima se suočio njegov beogradski kolega Svetomir Radović, koji je uradio figuru Novaka Đokovića za Muzej voštanih figura u Jagodini. Djelo je posle kritika dorađeno i povučeno iz postavke. Ni kip Kurta Cobaina u Aberdinu nije oduševio fanove. Pjevača je Randy Hubbard prikazala kao uplakanog Isusa, a zbog loših kritika na kraju je i ona plakala.

Kurir

tose @ 22:36 |Komentiraj | Komentari: 1264 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 26, 2014
Te zvijezde u mrkloj noći
Moje su oči
Šapat vjetra moj je glas
Mile moje pjesme, nema zaborava za vas.

Čujte muziku koja za pjesmom sniva
Samo moje tijelo u Kruševu počiva
Moje molitve vas prate
Živ sam, ali vi to ne znate.

Sa vama sam i uz vas
Uskoro ću pjesmom uveseljavati sve nas
Podravite me sa ljubavlju i podarite bar dio vašeg smiješka
Jer reći da sam mrtav , to je greška.
Sa vama sam, u vama i oko vas
Iako me ne vidite bar čujte mi glas..

Tu sam, uvijek spreman ljubavlju pomoći
Otvorite srca i zatvorite vaše oči
 Pomolite se tad Njemu
I znat ćete nisam mrtav
Prisutan sam uz vas u svemu.
Autor: Medina J.
tose @ 19:30 |Komentiraj | Komentari: 194 | Prikaži komentare
subota, ožujak 8, 2014
Sretan vam Međunarodni dan žena - 8. mart / ožujak. Želimo vam da svojim muževima, partnerima i dečkima budete, baš ono što Toše pjeva, jedine.tose @ 09:11 |Komentiraj | Komentari: 144 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 6, 2014
Veliki koncert na Dan žena, posvećen izuzetnom makedonskom pjevaču Toši Proeskom koji će se održati 8. ožujka u 20 sati u Celjskom domuMnogi istaknuti pjevači nastupaju među kojima su Nuša Dereda, Boštjan Korošec, Vlado Pilja, Gašper Rifelj i Duo Anpland iz Slovenije. Aleksandar Belov iz Makedonije. Zatim,  Bojan Jambrošić, Romana Pavliša, Sanela Stupar, Mihael Bogočev i Ivan Vrhovski iz Hrvatske. Oni će u pratnji Komornog orkestra, MeMZPŠCC i odličnog instrumentalnog sastava BK Studio Band.

Orkestar je odsvirao je najljepše pjesme Toše Proeskog na hrvatskom, makedonskom, slovenskom i engleskom jeziku.

tose @ 21:00 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 4, 2014
Vokalna grupa „Toše Proeski” iz Kačareva ove godine izdaje svoj drugi CD sa 20 izvornih makedonskih pjesama. Ova grupa na taj način afirmira makedonsku tradiciju i posebnost i zbog toga očekuje financijsku podršku ne samo Makedonskog nacionalnog savjeta, već i Pokrajine i Grada.Vokalna grupa „Toše Proeski” iz Kačareva već godinu dana radi pri Centru za zaštitu i afirmaciju makedonske tradcije i posebnosti, čiji je osnivač Makedonski nacionalni savjet. Predsjednica Centra Ljiljana Najdovska se nada da će u toku ove godine oživjeti i narodni orkestar, čime će makedonski narodni melos dobiti potpunu afimraciju.

- Prije devet godina je osnovan Nacionalni ansambl. Međutim, trenutno radi samo pjevačka grupa. Radit ćemo na obnavljanju igračkog ansambla. Inače, pjevačka grupa ima mnogo nastupa, mnogo proba, entuzijazma, rekla je Ljiljana Najdovska.

Ansambl „Toše Proeski” uspešno predstavlja makedonsku zajednicu u Srbiji, kako na domaćim etno-festivalima, tako i na manifestacijama u Makedoniji. Ove godine planiraju izdati drugi CD sa 20 izvornih makedonskih pjesama. Nadaju se većoj finansijskoj podršci, ne samo Makedonskog nacionalnog saveta, već i Pokrajine i Grada Pančeva.

- Nacionalni ansambl „Toše Proeski” živi u nama već devet godina. Osjećamo ga, pjevamo iz srca. U Nacionalnom ansamblu nisu samo Makedonci, ima i nekoliko djevojaka srpske nacionalnosti, koje izuzetno pjevaju i izgovaraju makedonske riječi. One tako uče makedonski jezik, a pjevaju iz srca, dodala je Ljiljana Najdovska.

rtvpancevo.rs

tose @ 20:46 |Komentiraj | Komentari: 34 | Prikaži komentare
FB grupa
Facebook
facebook.com/imtfc
Izdvojeno
Trenutno vas je...
IMTFC & F na
 Facebook fan page IMTFC & F Twitter fan page YouTube canal - IMTFC & F
Kontakt
IMTF kontakt i radio
Broj posjeta:
Brojač posjeta
1499705
O nama statistike
In Memoriam Toše Fan Klub (IMTFC & F) posvećen je pokojnom makedonskom pjevaču i velikom humanitarcu, Todoru Toši Proeskom. Osnovan je 18. listopada 2007. godine, samo dva dana nakon tragične nesreće u kojoj je život izgubio makedonski slavuj. Kasnije se fan klub proširio na forum... Zadaća fan kluba je: Čuvati lik i djelo Toše Proeskog i okupljati njegove fanove ma gdje bili. Naš slogan je:

Od smrti te nismo mogli čuvati,
čuvat ćemo te od zaborava!

Vaš IMTFC & F

Poruka
Exkluzivno za In Memoriam Toše Fan Club!

Tošina menadžerica gopođa Ljiljana Petrović:
Iako me na svako putovanje u Hrvatsku prati tuga, vi mi uvijek izmamite osmijeh na lice i sreću u očima kad vidim sa koliko posvećenosti čuvate sjećanje na mog i vašeg Tošu. Riječi zahvale ne postoje samo moja ogromna ljubav prema vama i uvijek tu za vas kad vam trebam.
SO LJUBOV , LJILJA NA TOŠE

O nesreći govore...
O nesreći govore:

Georgijevski, vozač Touarega "Ničeg se ne sjećam i nikad se ne želim sjetiti"

Zoran, prijatelj pok. Toše: "Uvijek sam sjedio na baš tome mjestu na kojem je poginuo"

Zoran o nesreći kraj Nove Gradiške: "Da sam išao sa njima na put, Toše bi možda bio živ"

Andrijana Budimir, Tošina djevojka "Čuvajte mi Đoleta. Izgubila sam ljubav, ne želim i prijetelja"

Prijatelji o trenutcima nakon nesreće: "Na Tošinu se laptopu vrtio film koji je gledao tog jutra"

Georgij Georgijevski u bolnici: "Čuo sam se s majkom i ona će biti uz mene na putu kući"

Toše Ilijev, dječak kojem je Proeski spasio život: "Toše, ti si mi dao život, kako da ga ja vratim tebi?"
 
Index.hr
Nema zapisa.